خواص دارچین
دارچینهمه چیز در مورد دارچین
دارچین نام درختچه ای است که ارتفاعش تا ۷ متر می رسد. نکته جالب در مورد درخت دارچین اینست که مانند درخت کاج همیشه سبز است. جالب است بدانید از تمام این درخت بوی مطبوع و خوشایندی استشمام می شود.
زادگاه اصلی درخت دارچین مناطقی از سریلانکا و هند است. از پوست درخت دارچین به عنوان ادویه استفاده می شود که مصارف زیادی در آشپزی و طب سنتی دارد. در ایران معروف ترین غذایی که با دارچین سرو می شود حلیم گندم است.
جالب بدانید دارچین منبع قوی از انتی اکسیدان است. در یک قاشق مربا خوری ادویه دارچین به اندازه یک لیوان آب انار طبیعی آنتی اکسیدان وجود دارد. ضمن اینکه دارچین سرشار از کلسیم ، آهن ، ویتامین C ، ویتامین K ، منگنز و فیبر است.
خواص دارچینکاهش وزن
با استفاده از ادویه دارچین به همراه عسل می توانید اشتهای خود را کم کنید و در نتیجه کاهش وزن داشته باشد. مخلوط عسل و دارچین می تواند باعث کم اشتهایی و بی میلی به کربوهیدرات ها شود که در نتیجه باعث لاغری می شود.
البته باید در نظر داشته باشید که مصرف این چای طبی باعث کاهش قند خون در فرد می شود. از این روحتما قبل از مصرف این مخلوط طبیعی باید با پزشک متخصص مشورت کنید تا هنگام مصرف به مشکلی بر نخورید.
پیشگیری از آلزایمر
تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف دارچین برای جلوگیری از بیماری آلزایمر بسیار مفید است. دارچین ضمن پیشگیری از این بیماری می تواند در بیماران مبتلا به آلزایمر باعث کند شدن سرعت روند بیماری شود.
ضد اچ آی وی
محقیقن در تحقیقات خود مشاهده کرده اند که دارچین می تواند به صورت بالقوه بر ضد ویروس اچ آی وی مفید باشد.در تحقیقات مشخص شده است که کاراترین نوع دارچین در مبارزه با ویروس اچ آی وی ۱ و ۲ نوع چینی دارچین یعنی سنا است.
جرم گیری دندان ها
از دارچین می توانید برای جرم گیری و سفید کردن دندان ها نیز استفاده کنید. برای این کار باید یک قاشق مرباخوری از ادویه پودر شده دارچین را به همراه ۲ قاشق مرباخوری کف دریا که یک نوع گیاه داروی است مخلوط کنید.
پس از اینکه دارچین و کف دریا را خوب مخلوط کردید مسوراک خود را کمی خیس کنید و مقداری پودر رویش بریزید و مسواک بزنید. باید روزی ۲ مرتبه دندان ها را با این پودر مسواک بزنید تا بعد مدتی جرم های دندان پاک شوند.
زیان های دارچینخارش و خشکی پوست
دارچین با اینکه دارای فواید بسیاری است زیان هایی نیز برای برخی افراد دارد. به دلیل طبع گرم دارچین افرادی که گرم مزاج هستند باید در مصرف آن احتیاط کنند. زیرا برای این افراد می تواند مشکلاتی ایجاد کند.
از عوارض دارچین برای افراد گرم مزاج می توان به مشکلاتی همچون گر گرفتگی و احساس گرما در بدن ، خشک شدن پوست ، خارش بدن ، خارش گوش ، خارش گلو و … اشاره کرد. لذا بهتر است اگر گرم مزاج هستید در مصرف دارچین تعادل را برقرار کنید.
تپش قلب و افسردگی
مصرف بیش از حد هر ماده ای می تواند باعث زیان به بدن شود. دارچین هم از این قاعده مستثنا نیست. مصرف زیاد دارچین می تواند عوارضی همچون بی خوابی ، تپش قلب و حتی در مواردی باعث افسردگی فرد شود.