خواص تخم شربتی
تخم شربتیهمه چیز در مورد تخم شربتی
تخم شربتی از دانه های گیاهی از خانواده نعناعیان به دست می آید و از مقوی ترین دانه های گیاهی می باشد. زمانی که تخم شربتی را در آب بریزید لعاب می اندازد و به صورت دانه های ژله ای شکل می شود که برای رفع عطش بسیار مناسب است.
گیاه تخم شربتی شبیه به ریحان است ولی تفاوت هایی هم با دارند. مثلا برگ ها و تخم های گیاه تخم شربتی از گیاه ریحان کوچکتر هستند. این گیاه بومی امریکای مرکزی است و در گذشته حتی به عنوان غذای کامل مصرف می شده است.
از نام های دیگر تخم شربتی در نقاط مختلف کشورمان می توان به نام های ( تره خراسانی ، اوقیمن ، حوک ، بادروج ، بورنگ ، صریرا و بادروج ابیض ) اشاره کرد. خواص تخم شربتی بسیار زیاد هستند ، در ادامه خواص این دانه ارزشمند را در همدوره مطالعه نمایید.
خواص تخم شربتیلاغری با تخم شربتی
برای کم کردن وزن خود بدون اینکه احساس گرسنگی کنید می توانید از محلول تخم شربتی و آب استفاده نمایید. دانه های تخم شربتی در آب به صورت گلوگه های ژله ای در می آیند و حاوی مواد مغذی و کلری بالایی هستند.
به همین جهت بعد از مصرف این محلول شما احساس سیری می کنید و تقریبا بدن شما احساس ضعف نمی کند. همین امر باعث می شود تا میلی به غذا نداشته باشید و وزن کم کنید. به جای استفاده از مواد مضرر ، تخم شربتی را امتحان کنید.
بهبود بیمار های تنفسی
از دیگر فواید تخم شربتی می توان به این مورد اشاره کرد که می تواند برخی بیماری های تنفسی را درمان کند. برای اینکار باید تخم شربتی را با مقداری زنجبیل و عسل مخلوط کنید.
به وسلیه این مخلوط می توان به بهبود بیماری هایی همچون سرفه ، آسم ، سرماخوردگی ، برونشیت و آنفولانزا کمک کرد. البته برای استفاده از این مخلوط حتما با پزشک متخصص مشورت کنید چون شرایط همه بیماران شبیه به هم نیست.
درمان عفونت
روغنی که از دانه های تخم شربتی گرفته می شود نیز مانند تخم شربتی فواید بسیاری دارد. از فواید آن می توان به درمان برخی عفونت ها اشاره کرد. روغن تخم شربتی درمانگر عفونت هایی مانند عفونت زخم و بریدگی ، عفونت مثانه ، عفونت پوست و … است.
درمان یبوست
یکی از خواص تخم شربتی رفع مشکل یبوست است. تخم شربتی حاوی ترکیبات گیاهی به نام موسیلاژ است که برای تعادل عبور مدفوع از روده ها بسیار مفید است. تخم شربتی حاوی مقادیر غنی از فیبرهای محلول و نامحلول است که برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند.
فیبرهای محلول موجود در تخم شربتی در بدن هضم نمی شوند و مانند یک جارو ضایعاتی که را مورد احتیاج بدن نیستند تمیز می کند. ضمن اینکه این فیبرهای محلول به دلیل جذب آب باعث افزایش عبور مدفوع از روده ها می شوند.
زیان های تخم شربتیکاهش فشار خون
افرادی مانند سالمندان یا کسانی که دچار بیماری خاصی هستند که فشار خون پایینی دارند باید حتما با مشورت پزشک تخم شربتی مصرف کنند. چون مصرف تخم شربتی باعث کاهش فشار خون می شود و باید با احتیاط مصرف شود.