خواص انار
انارهمه چیز در مورد انار
انار میوه ای مفید و پرخاصیت است که درون میوه اش دانه هایی از رنگ سفید تا قرمز دارد. نکته جالب در مورد انار اینست که جزو اولین درختانی است که اهلی شده است و توسط انسان کشت شده است. نام علمی انار به انگلیسی Punica granatum می باشد.
انار می تواند در هر آب و هوایی رشد کند و میوه دهد. آب زیاد در زمان رسیده میوه انار باعث ترک خوردن میوه می شود. جالب است بدانید درخت انار می تواند در گرمای زیاد با باد های خشک و سرمای تا منفی ۱۰ درجه سانتیگراد رشد کند.
یکی از مهم ترین میوه ها در فصل پاییز انار است. این میوه در فرهنگ ایرانیان هم ریشه دارد و برای شب یلدا در کنار فال حافظ و هندوانه سعی می کنند حتما انار تهیه کنند. نام انار از کلمه ای یونانی گرفته است و این کلمه در زبان یونانی یعنی سیبی که دارای هسته های زیاد است.
خواص اناراضافه کردن وزن
برای کسانی که لاغر هستن توصیه شده است انار مصرف کنند چون باعث اضافه وزن می شود. البته توصیه شده است فقط از انارهای شیرین استفاده کنید. اگر انار در دسترس ندارید می توانید از رب انار هم در غذاهای خود استفاده نمایید زیرا باعث چاقی و قوی شدن بدن می شود.
طبق برخی نظرات انار اگر با تعادل مصرف شود می تواند به حفظ وزن مناسب کمک شایانی کند. البته اگر برای اضافه کردن وزن و چاق شدن می خواهید انار مصرف کنید حتما اناری تهیه کنید که شیرین و آب دار باشد.
شستشوی معده
تحقیقات نشان داده است که انار می تواند به عنوان شستشو دهنده و پاک کننده معده عمل کند. یکی دیگر از فواید بی شمار انار این است که می تواند باعث رفع بوی بد و نامطبوع دهان شود و زردی دندان ها را از بین ببرد.
جلوگیری از خستگی و ضعف
انار حاوی مقادیر مناسبی آهن است. بعد از مصرف انار و عرضه آهن به خون از علائم کم خونی پیشگیری می کند. کم خونی باعث مشکلات زیادی می شود که برخی از آنها عبارتند از سرگیجه ، خستگی مفرط ، ضعف و از دست دادن شنوایی. با مصرف انار از این علائم جلوگیری کنید.
پیشگیری از پوکی استخوان
این میوه برای استحکام استخوان های خانم های مسن که مستعد به پوکی استخوان هستند ، توصیه شده است. یکی از فواید انار برای خانم های مسن اینست که می تواند نقش مهمی در پیشگیری از پوکی استخوان بعد از یائسگی داشته باشد.
رفع خارش پوست
یکی از فواید انار این است که می تواند خارش پوست را برطرف کند. برای این منظور انار را به طور کامل به همراه پوست و دانه در آب جوش بیندازید تا کاملا پخته شود ، سپس انار پخته شده را بکوبید و در محل خارش قرار دهید تا خارش را برطرف سازد.
زیان های اناردیر هضم
انار یک میوه فوق العاده مقوی است که مقادیر زیادی ویتامین ، آهن و عناصر دیگر است. کسانی که معده ضعیف دارند باید در مصرف انار تعادل را در نظر داشته باشند. انار به دلیل ویتامین های فراوان و آهن دیر هضم می باشد.
مشکلات معده و نفخ
یکی از زیان های انار این است که برای افرادی که مزاج سرد دارند می تواند مشکلاتی ایجاد نماید. افراد سرد مزاج نباید در مصرف انار زیاده روی کنند زیرا باعث می شود معده شان سست شود و نفخ کنند. البته برای این مشکل راه هم وجود دارد. شما می توانید با انار مقداری زنجبیل بخورید تا مشکلی برایتان وجود نیاید.
مضر برای زخم معده و روده
خواص انار بی شمار هستند. اما دلیل بر این نیست که زیانی برای بدن انسان نداشته باشد. افرادی که به زخم معده و زخم روده دچار هستند باید از مصرف انار بدون مشورت با پزشک متخصص خودداری کنند زیرا باعث مشکلاتی در بدن خواهد شد.