خواص بامیه

خواص بامیه , مضرات بامیه , زیان های بامیه , فواید بامیه , o,hw fhldi

بامیه

همه چیز در مورد بامیه

دقیقا مشخص نیست که زادگاه اصلی بامیه کجاست ولی مطمئما در مناطقی از قاره آسیا یا آفریقا بوده است. بامیه از خانواده پنیر کیان است و در قرن ۱۲ و ۱۳ توسط مصریان کاشته می شده است. بامیه مانند انبه در مناطق گرمسیری کاشته می شود.

 

البته اگر این گیاه در مناطق سرد کاشته شود رشد کمی می کند و اگر محصول بدهد محصول خیلی کمی خواهد داد. حداکثر رشد ارتفاعی این گیاه ۲ متر است. بامیه تقریبا در کل جهان مصرف می شود و در کشورمان بیشتر برای تهیه خورش بامیه و ترشی بامیه استفاده می شود.

خواص بامیه

کمک به سیستم گوارش

یکی از فواید بامیه اینست که می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک شایانی کند. ماده لزجی که داخل بامیه وجود دارد می تواند در عملکرد بهتر دستگاه گوارش برای دفع مواد زائد و سمومی که در دستگاه گوارش هستند کمک کند.

 

پیشگیری از یبوست

زمانی که رژیم های لاغری و کاهش وزن می گیریم بزرگترین مشکلی که با آن روبرو هستیم اینست که دچار یبوست می شویم. مصرف بامیه می تواند از ابتلا به یبوست جلوگیری کند و به روند کم کردن وزن هم کمک کند.بامیه حاوی مقادیر زیادی فیبر است که پس از مصرف آن این ماده با جذب کردن آب کافی از بروز و ابتلا به یبوست جلوگیری می کند و می تواند ابتلا به بیماری هایی همچون بواسیر و دیورتیکولیت را به شدت کاهش دهد.

 

کاهش فشار خون بالا

یکی از خواص بامیه اینست که حاوی مقادیر مناسبی پتاسیم و منیزیم است. این مواد می توانند اثر مفیدی روی بیمارانی که مبتلا به فشار خون بالا هستند داشته باشد. ضمن اینکه برای مادران باردار که افزایش فشار خون در دوران بارداری دارند توصیه می شود با مشورت پزشک بامیه مصرف کنند.

 

زیبایی پوست

بامیه مقادیر زیادی ویتامین A و آنتی اکسیدان است که باعث سلامت و زیبایی پوست می شود. مصرف بامیه می تواند از بیماری هایی مثل آکنه نیز جلوگیری کند. همچنین برای رفع چین و چروک روی پوست بسیار موثر است.

 

 

آنتی اکسیدان موجود در بامیه می تواند از آسیب های پوستی جلوگیری کند و  باعث شود پوستی تمیز و سالم داشته باشید. با مصرف متعادل بامیه می توانید پوستی سالم و درخشان داشته باشید.

زیان های بامیه

آسیب به کلیه و سنگ سفرا

بامیه دارای مواد مفید زیادی است ولی دلیل بر این نمی شود که زیانی برای بدن نداشته باشد. بامیه حاوی مقادیر زیادی اگزالات است که در مصرف زیاد می تواند به کلیه ها و سنگ سفرا آسیب بزند. از این رو باید در مصرف بامیه تعادل را رعایت نمایید.

 

کلسترول بالا

سرخ کردن بامیه امکان بالا رفتن کلسترول این گیاه را خیلی بالا می برد. از این رو توصیه می شود یا مقدار کمی روغن زیتون بامیه را تفت دهید یا اینکه به صورت آبپز یا بخارپز مصرف کنید تا از بالا رفتن کلسترول این گیاه مفید جلوگیری شود

 

درمان دیابت

گیاه دارویی بامیه که از آن در انواع خورش استفاده می گردد بسیار در طب سنتی به استفاه از آن اشاره شده است که فیر زیادی دارد از ویتامین C فراوان برخوردار است و نسبت به مواد غذایی دیگر دارای آنتی اکسیدان های زیادی است که برای درمان چربی و قند خودن مفید است

 

مفید در بارداری

این سبزی در خودش به اندازه کافی، فولات دارد. فولات می تواند نقص در ناحیه لوله عصبی جنین را کم کند. همچنین مصرف کردن بامیه به مادران شیرده هم توصیه می شود.

 

کنترل آسم با بامیه

اگر به بیماری آسم مبتلا هستید، توصیه می کنیم که در برنامه غذایی خود این مورد را حتماً بگنجانید. این سبزی کنترل کننده خوبی برای این بیماری تنفسی می باشد.

 

جلوگیری از سرطان روده بزرگ

گفته می شود که اکثر بیماری های بدن از روده بزرگ سرچشمه می گیرند. برای پیشگیری از بیماری سرطان روده بزرگ هم بامیه مصرف کنید.

 

جلوگیری از بیماری های کلیوی

همانطور که عرض کردیم آب بامیه به خوبی می تواند در کم کردن دیابت نقش داشته باشد و با توجه به اینکه دیابت می تواند در بروز بیماری های کلیوی نقش داشته باشد، توصیه می کنیم که از این سبزی استفاده شود.

 

همچنین ببینید : خواص مواد غذاییخواص هویجخواص نخود فرنگیخواص گوجه فرنگی


❖ به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام لینکدین