خواص آناناس بر بدن

 آناناس میوه بومی ناحیه گرمسیری قاره آمریکا است. آناناس رسیده منبع غنی از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، بتاکاروتن، تیامین، فسفر، آهن، اسید سیتریک، اسید مالیک، مواد معدنی از جمله پتاسیم، منگنز، مس، کلسیم، منیزیم، فولات و فیبر و بروملائین است. در این مطلب قصد داریم شما را باخواص آناناس در درمان بیماری ها آشنا کنیم.

خواص آناناس

بهبود مشکلات گوارشی

آناناس منبع غنی از فیبرهای محلول و نامحلول برای درمان مشکلاتی از جمله یبوست، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر است. مصرف آناناس منجر به بهبود فرایند هضم می شود.


حفظ سلامت استخوان ها

اگرچه آناناس حاوی مقادیر بالای کلسیم نیست اما منبع غنی از منگنز محسوب می شود؛ ماده معدنی که برای حفظ سلامت استخوان ها ضروری است. مصرف یک وعده آناناس بیش از ۷۰ درصد نیاز روزانه شما به منگنز را تامین می کند.

آناناس و افزایش ایمنی بدن

تنها یک وعده آناناس بیش از ۱۳۰ درصد از میزان نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می کند؛ ویتامینی که با کاهش خطر ابتلا به بیماری ها و تقویت سیستم ایمنی بدن مرتبط است و آنهم با تحریک فعالیت گلبولهای سفید خون و خنثی کردن اثرات رادیکال های آزاد در بدن.

حفظ بهداشت دهان

این میوه گرمسیری یکی از بهترین راه حل ها برای تقویت بهداشت دهان و دندان است. خواص قابض آناناس به تقویت لثه ها کمک کرده و همچنین از ابتلا به سرطان دهان جلوگیری می کند.

رفع فشار خون

آناناس منبع ارزشمندی از مواد معدنی از جمله پتاسیم است. کمبود پتاسیم منجر به طیف گسترده ای از خطرات سلامتی از جمله افزایش فشار خون و استرس عروق خونی می شود. مبتلایان به فشار خون بالا می‌ توانند در یک روز و در دو نوبت صبح و شب، دو تا سه اسلایس آناناس میل کنند. خطر بالا رفتن فشار خون در افرادی که هر روز آناناس مصرف می‌کنند، تا ۲۰ درصد کاهش می ‌یابد.

بهبود گردش خون

یکی دیگر از مزایای آناناس برای سلامتی بدن، بهبود گردش خون و کاهش فشار خون است. آناناس سرشار از مس است که برای تشکیل سلول های قرمز خون بسیار لازم است. خوردن روزانه آناناس معمولا برای کسانی که عمل جراحی انجام داده و طی عمل، خون از دست داده‌اند، تجویز می‌شود.

وجود آنتی اکسیدان های مقابله کننده با بیماری

میوه آناناس نه تنها سرشار از مواد مغذی است، بلکه مملو از آنتی اکسیدان های سالم هم است. مطالعات نشان داده اند که آناناس مخصوصا سرشار از آنتی اکسیدان های موسوم به فلاوونوئیدها و اسیدهای فنولیک است که تاثیرات طولانی مدتی بر بدن دارند.

آنزیم های تسهیل کننده فرآیند هضم

مطالعات نشان داده اند که آناناس حاوی آنزیم های گوارشی موسوم به بروملین است. این آنزیم ها موجب تجزیه مولکول های پروتئین به بلوک های ساختاری شان نظیر اسیدهای آمینه و پپتیدهای کوچک می شود. در این حالت تجزیه شده، بدن به آسانی قادر به جذب آنهاست.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

معمولا روند پیشرفت سرطان با فشار اکسایشی و التهاب مزمن مرتبط است. چندین مطالعه هم نشان داده اند که ترکیبات موجود در آناناس موجب کاهش ابتلا به برخی سرطان ها می شود. طبق برخی مطالعات آزمایشگاهی هم، بروملین به مقابله با سرطان کمک می کند. برخی مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی هم نشان داده اند که بروملین با تولید مولکول های که موجب کارآیی بیشتر سلول های سفید خون در توقف رشد سلول سرطانی و حتی نابودی سلول های سرطانی می شود، سیستم ایمنی را تحریک می کند.

تسکین علائم آرتروز

مطالعات نشان داده اند به دلیل وجود خواص ضدالتهابی بروملین، این میوه می تواند موجب تسکین درد در افراد مبتلا به آرتروز التهابی شود. در یک مطالعه جدید در مورد بررسی تاثیر بروملین بر بیماران مبتلا به آرتروز مشخص شد مصرف مکمل آنزیم حاوی بروملین به تسکین درد کمک می کند.

تسریع روند بهبود جراحی با آناناس

بار دیگر خواص ضدالتهابی بروملین موجب تسریع روند بهبود بعد از عمل جراحی می شود. چندین مطالعه نشان داده اند که بروملین موجب کاهش التهاب، تورم، کبودی و درد بعد از عمل جراحی می شود. در یک مطالعه هم مشخص شد افرادی که قبل از جراحی دندان بروملین مصرف کرده بودند درد کمتری داشتند.


❖ به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام لینکدین